top of page

Waarom zou je een microneedling behandeling ondergaan?

Microneedling klinkt heel eng omdat het woordje "needling" in zit verwerkt. Veel mensen hebben last van een naaldenfobie maar bij microneedling hoeft je niet bang te zijn dat het ontzettend diep de huid ingaat want dat is niet het geval.


Bij microneedling gaat het erom dat er hele kleine gaatjes worden gemaakt. Die gaatjes geven een reactie aan de huid van "hé er is een wondje en die moet genezen worden" wat er meteen erbij aan de gang gaat is dat de collageen en elastine productie worden gestimuleerd. Huid groei wordt gestimuleerd en door de toevoeging van een cocktail naar indicatie van de behandeling, wordt die cocktail meteen in de huid geperst waardoor het optimaal kan werken! En dat is wat we willen.


Je kunt voor ontzettend veel indicaties microneedling uit laten voeren, waaronder:

  1. Lijntjes en rimpels

  2. Zonbeschadiging

  3. Hyperpigmentatie

  4. Haarverlies

  5. Alopecia

  6. (Acne)littekens en restacne

  7. Onregelmatige huidstructuur

  8. Rosacea

  9. Vergrote poriën

Bij twijfel kan je altijd contact opnemen om te kijken of voor jou microneedling goed zou zijn!


Bij Huidexcellence maken wij gebruik van de Neo-pen. De Neo-pen is gemaakt door het beroemde merk "Dermapen", maar door de samenwerking met Toskani is daaruit de Neo-pen gekomen.

Doordat er microkanaaltjes zijn gecreëerd in de huid, kunnen actieve werkstoffen vele malen beter opgenomen worden door de huid. Daarom wordt er tijdens de behandeling gebruik gemaakt van mesococktails.


De mesococktails bevatten ingrediënten zoals hyaluronzuur, hoge doseringen vitamines, aminozuren en anti-oxidanten. Door deze ingrediënten in de huid te sluizen via de openstaande kanaaltjes ontstaat er een gepersonaliseerde behandeling die aanpasbaar is naar elke huidbehoefte.


Het is niet zo dat de pen bij elke behandeling hetzelfde staat ingesteld. Op het voorhoofd bijvoorbeeld staat ie minder diep ingesteld omdat de huid daar wat dunner is.


De behandeling

De huid wordt eerst grondig gereinigd en de dode huidlaag wordt verwijderd om zo de huid voor te bereiden op de mesococktail en de behandeling. De mesococktails worden voorbereid en dat gebeurd met een spuit. De spuit wordt gevuld d.m.v. een grote naald en zodra de spuit gevuld is gaat de naald heel snel weg!

De Neo-pen wordt over de huid bewogen en maakt gebruik van kleine naaldjes die vibrerend prikjes in de huid geven. Aan het einde van de behandeling worden de overgebleven restant van de mesococktail in de huid gemasseerd voor optimale opname. De behandeling wordt afgesloten met een Hydrojelly masker, vitamine E serum en een moisturiser met SPF.
Na de behandeling

Na de behandeling heb je een reactiefase, dit houdt in dat na de behandeling een zichtbare roodheid aanwezig is. De huid kan gevoelig zijn en warm aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt na enkele uren.


Dag 1-3. De eerste 3 dagen na de behandeling kan de huid wat roodheid hebben, een beetje zwelling en lokaal droog zijn. dit is volkomen normaal. De eerste week is het advies om een cleansing cream/balm te gebruiken met vitamine B/E en een SPF en vettere nachtverzorging.


Dag 3-5. De roodheid is weggetrokken en kan een klein beetje kriebelen/jeuken. krab absoluut niet want bacteriën aan handen en nagels kunnen voor vervelende ontstekingen zorgen. Ook kan het zijn dat er lichte vervelling is en ook niet aan deze velletjes zitten want dat kan weer littekens en pigmentschade veroorzaken, en dat willen we natuurlijk niet.


Dag 5-7. De kriebels/jeuk is weggetrokken en ook heb je geen last meer van de velletjes. Je kunt producten die zuren en bepaalde vitamine bevatten weer gaan gebruiken. denk bijvoorbeeld overdag de vitamine C met SPF en in de nacht een vitamine A (retinol) voor de cel vernieuwing. Gebruik deze 2 overigens niet samen want dat kan voor flinke irritatie zorgen!


Advies is om na de behandeling ongeveer 2 weken weer te komen en vanuit daar steeds verder afbouwen.


Ben je nu benieuwd wat ik voor je kan betekenen? boek vrijblijvend een intake in en daarin zal ik je verder helpen!


Bel/whatsapp: 0619223084

Email: v.huidexcellence@outlook.com

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page