top of page

Tips om je huid door de winter te helpen
De herfst is er al en de winter is onderweg!

kouder en guurder weer komt er aan en dat betekend dat je huid sneller wat droger en trekkerig aanvoelt, dat is niet zo fijn. zelf heb ik er ook altijd last van en in combinatie met de juiste thuisproducten en behandeling help ik mijn huid enorm op weg! Daarom heb ik een lijstje met tips die je kunnen helpen om deze tijd fijn door te komen.
Tip 1: Teveel veranderen is niet altijd goed!


Vaak is het zo dat mensen denken "we gaan van warm weer naar koud weer dus alles moet veranderd worden." Het tegendeel is vaak van waar. Vaak een overgang van een frisse gel-cleanser naar een crème-cleanser kan al een hoop voor je doen. Mocht dat voor jou te weinig doen kan je in plaats van een moisturiser een gezichts-olie gebruiken. En een keer vaker een hydraterend masker opdoen kan nooit kwaad!


Tip 2: SPF is always your BFF


Het hele jaar door SPF gebruiken is het allerbeste wat je voor je huid kan doen. Ookal is de zonder minder sterk aanwezig, het is er zeker wel. de UVB-stralen zijn minder sterk maar de UVA-straling niet. De UVA-straling is zeker dan nog sterk genoeg om de huid te verouderen. Wil je dat tegengaan? Gebruik dan een SPF. Bijvoorbeeld de Alpha-H - Daily Essential Moisturiser SPF50+, deze moisturiser beschermd je voor 97% tegen UVB en 42,97% tegen UVA-straling, dat is veel hoger dan het standaard gemiddelde van 17%. ook bevat deze moisturiser vitamine E, provitamine B5, silica en aloë vera.

kortom een hele fijne dag verzorging met een hele hoge bescherming.

"Take care of your skin and your confindence will take care for itself" - Amit Kalantri, Wealth Of Words

Tip 3: Overweeg om professionele behandelingen te ondergaan.

In de zomertijd wordt er vaak niet behandeld met laser, chemische peels, microneedling enzovoort omdat er de kans bestaat dat er post-inflammatoire-hyperpigmentatie kan ontstaan omdat de zonkracht sterker is. Heb je al last van pigmentatie, fijne lijntjes, verslapping of een combinatie van alles? Dan is nu het moment om dat aan te gaan pakken!


Heb je twijfels of behandelingen voor jou zijn? kom vrijblijvend langs in de salon en dan gaan we door middel van de Observ520 kijken naar wat JIJ nodig hebt.


Tip 4 - Hydratatie is koning


Zoals eerder aangegeven is je huid in de herfst en winter gevoeliger om wat droger en trekkerig aan te voelen. Vaak gaat de verwarming aan of een airco met warmtefunctie en dat droogt de huid nog meer uit. Ook je voeding en drinken aanpassen kan al helpen. Ruil je ochtendkoffie in voor bijvoorbeeld een groene thee zonder cafeïne, je krijgt hierdoor meer hydratatie van binnenuit en de antioxidanten zullen ook zeer goed zijn voor je huid.


Je huid reinigen met een crème-cleanser of een cleansing balm zullen ook ontzettend fijn aanvoelen. een vitamine B serum en/of een hyaluronzuur serum en SPF of een gezichtsolie zullen zo fijn aanvoelen!


Tip 5: Zorg goed voor jezelf


Als laatste tip is wel het belangrijkste dat je goed voor jezelf moet zorgen. Luister goed naar je lichaam en je huid naar wat het nodig heeft. Voelt je huid fijn aan dan ga je vooral zo door maar het is geen ramp dat als je (mentaal) moe bent en geen puf ervoor hebt om een keer je huidverzorging over te slaan. Zolang je het niet te vaak overslaat kan het niet zoveel kwaad. Het is vaak wel zo dat als je huid weer schoon is en fris en klaar is om naar bed te gaan slaap je wel lekkerder!


Extra product tips voor in de winter


De melting moment cleansing balm is een MUST HAVE! Wat kan dit product niet? Dat is een goede vraag. Dit product is in te zetten als cleanser, masker, scheercreme, aftershave, bij zeer droge huid zelfs als moisturiser. Kortom mijn persoonlijke favoriet.1/2 keer per week een exfoliant te gebruiken, bijvoorbeeld de Liquid gold, micro super scrub of de beauty sleep power peel. door de dode huidlaag dun te houden kan jij optimaal hydrateren met serums en moisturisers. Wordt de dode huidlaag te dik, kan dit resulteren in een trekkerige/vale/doffe huid.Serums zijn het hele jaar door goed! maar voornamelijk de vitamine B en de hyaluronic 8 van Alpha-H. Deze serums zijn juist bedoeld om de huid nog meer te hydrateren en te boosten.De dag starten met een SPF is perfect maar als het vriest buiten en er is een koude wind dan heb je misschien wel liever een olie wat beter kan opboxen tegen de kou. De Golden Haze Face oil zou een mooie oplossing kunnen zijn. Je kan het 2x per dag gebruiken. Mocht je je huid hebben wat echt droog is, waarbij je last hebt van schilfers mag je een combinatie gebruiken van een moisturiser en de olie.
Mocht je verder vragen hebben over je huid, mag je altijd een huidscan afspraak inplannen. dit kost €25,- maar deze kosten vervallen wel bij het bijboeken van een gezichtsbehandeling.


Bij vragen WhatsApp naar: 0619223084

E-mail: v.huidexcellence@outlook.com

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page