top of page

De ideale volgorde van het aanbrengen van skincare producten

Huidverzorging kan soms enorm ingewikkeld en complex zijn, maar dat hoeft niet als de basisstappen bekend zijn. Vanuit de basis kan het huidverzorgings-arsenaal uitgebreid worden.


De ideale volgorde van de huidverzorging begint bij het reinigen van de huid. ik zeg ook heel vaak tegen mijn cliënten "als je een huis bouwt, moet het fundament goed zijn anders blijven de steunpalen niet staan."

Met andere woorden, als de huid niet schoon is kan je wel serums/crèmes aanbrengen alleen zullen ze nooit zo goed werken dan wanneer het op een schone huid aangebracht wordt.


Een voorbeeld van een huidverzorgings-routine van Alpha-H voor de normale tot gecombineerde huid:

Van links naar rechts: Melting Moment Cleansing Balm, Balancing Cleanser, Micro Super Scrub, Hyaluronic 8, Vitamine C, Daily Essential Moisturiser spf 50+. (Ook de Essential Hydration Cream voor de avond alleen bij het maken van de foto is het uitverkocht).


Het lijkt enorm groot en complex maar het valt redelijk mee hoe lastig het is.

Gebruik producten:

- Melting Moment Cleansing Balm: Gebruik een grootte van een hazelnoot en masseer het in op de droge huid, pak daarna een beetje water, daardoor gaat het emulgeren en dan eraf spoelen.

Meestal is 1 reiniger voldoende om de huid schoon te maken, maar als je make-up draagt of veel buiten bent geweest is het wel prettiger om het tweemaal te reinigen. Mag met dezelfde reiniger maar ook met een crème-cleanser of gel-cleanser. Afhankelijk van jouw huidtype.


- Balancing Cleanser: Hetzelfde gebruik als de Melting Moment Cleansing Balm. De samenstelling van dit product is totaal anders. De Balancing Cleanser is een crème-cleanser met toevoegingen van aloë-vera en vitamine E. Deze samenstelling is erg mooie voor de ietwat gevoeligere/vochtarme huidtypes. Ook is deze cleanser fijn voor de huid die (per ongeluk) verbrand is door de zon.


- Micro Super Scrub: Een zeer fijne scrub en een peeling in-1! Nu hoor ik je denken "scrub en een peeling is toch hetzelfde?" indirect is dat wel waar maar er is een verschil. het belangrijkste is dat een scrub korreltjes bevat en een peeling een vloeistof is.


Micro Super Scrub bevat fijn geslepen bamboe korreltjes en 12% glycolzuur. Bij het aanbrengen van het product gaat de glycolzuur meteen werken. Dat houdt in dat de glycolzuur de dode huidcellen los gaat maken van de levende huidcellen en na enkele minuutjes glad kan polijsten met de bamboe korrels. Dit resulteert in super gladde huid.


De Micro Super Scrub gebruik je in het begin 1x per week en dat kan je opbouwen naar 2x per week. Maar daar zal ik je in begeleiden.


- Hyaluronic 8: (Mijn persoonlijke favoriete) De serum die voor elke huidtype geschikt is, ook de acne huidjes! Want sommige mensen die een pukkelige huid hebben kan ook daadwerkelijk vocht tekort hebben. Dit serum is daar perfect voor. tevens zit hier ook een blauwlicht filter in. een blauwlicht filter beschermd de huid tegen het blauwe licht van schermen, zoals televisie schermen en telefoon schermen etc. Hyaluronic 8 is ook een perfecte make-up primer.


Hyaluronic 8 gebruik je door 3/4 druppels aan te brengen op de huid. inmasseren tot het touch-dry is. Opvolgen met je favoriete crème.


Als je ook losse serums gebruikt of de serums van de hele Alpha-H reeks, gebruik je Hyaluronic 8 over het aangebrachte serum.


- Vitamin C: Een must-have voor de zomer! (eigenlijk het hele jaar door) Het vervaagt bestaande pigmentvlekken en remt de aanmaak van nieuwe melaninecellen, waardoor er minder snel nieuwe pigmentvlekken komen. Het is ook een zeer krachtige antioxidant waardoor de zonbescherming die eroverheen komt beter werkt. benieuwd waar het serum nog meer goed voor is? Kom dan langs in de salon!


- Daily Essential Moisturiser spf 50+: Mijn favoriete dag verzorging en bescherming in 1! Deze zonnebrand heeft niet alleen het predicaat "Therapeutic Sunscreen" maar heeft ook een lichte formulering is een mooie basis voor onder je make-up!


Het verschil met therapeutische zonnebrand en cosmetische zonnebrand is dat de beschermingsgehalte van de therapeutische zonnebrand een stuk hoger ligt.

De Daily Essential Moisturiser spf 50+ bevat 5 UVA/UVB filters, bij elkaar beschermt dit tot 97% tegen UVB (verbranding) en 42,97% tegen UVA, dat is ruim hoger dan een gemiddelde standaard voor UVA bescherming. Gemiddelde standaard ligt rond de 17%.


Kortom, heerlijke producten die goed voor je zijn. Benieuwd geworden hoe de producten aanvoelen? kom snel langs in de salon!


Met een verzorgende groet,

Veroniek


Bel/Whatsapp: +31619223084

Email: v.huidexcellence@outlook.com

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page