top of page

10 redenen waarom goede skincare ontzettend belangrijk is

Tegenwoordig ontkom je er bijna niet meer aan: skincare. honderden merken, miljoenen meningen en meer van verschillende mensen uit verschillende sectoren. meningen van schoonheidsspecialistes, huidtherapeuten, apothekers, dermatologen, biochemischen en de laatste tijd veel influencers op social media.

Al snel zie je door de bomen het bos niet meer en weet je ook niet wat goed is en wat minder goed is.
Belangrijkste om te weten is dat er geen slechte merken bestaan maar wel minder goede merken. Als het merk/product slecht is voor de mens, was het niet te koop.


Als je wil beginnen met huidverzorgingsproducten is het belangrijk om te bepalen welke huidtype je hebt. Daar kan ik je mee helpen met behulp van de Observ 520 (zie eerdere blog).


  1. Je huid heeft het nodig: Niets is fijner dan 's avonds je huid schoonmaken en dan lekker je bed inkruipen en dan lekker gaan slapen, en 's ochtends wakker worden en je huid opfrissen met een milde reiniger en verzorgen met een serum en dagcrème met SPF. Je huid voelt daarna fijner en soepeler aan en je voelt je onbewust een stuk beter.

  2. Make-up breng je makkelijker aan en zit beter: Als je standaard make-up draagt dan is make-up eraf halen al helemaal belangrijk en als je dat al doet ben ik super blij! maar als je elke dag make-up aanbrengt en gaat slapen en alleen je gezicht wast met water onder de douche gaat je make-up er niet mooier uitzien en ga je alleen maar meer make-up gebruiken om het mooier te laten lijken.

  3. Je huid knapt er zichtbaar van op: Indien je de juiste huidverzorging hebt uitgekozen voor jouw huid, knapt je huid er aanzienlijk van op. Fijne lijntjes vervagen, huid straalt meer etc. Als je niet weet welke je nodig hebt, help ik je graag bij.

  4. Je huid krijgt een veel betere conditie: Als je huidverzorging gebruikt is de basis om je huid te hydrateren en te beschermen. En dat begint al vanaf jonge leeftijd. En dat moet echt niet te uitgebreid zijn! Zeker voor een jonger persoon is het belangrijk om niet te agressief zijn met actieve ingrediënten terwijl dat nog niet nodig is (bijv. glycolzuur/retinol/melkzuur). Maar hou het simpel, denk aan een milde reiniging en een dagcrème met SPF en een lichte nachtcrème. meer is niet nodig voor een jong persoon. Indien acne ter sprake is veranderd de routine natuurlijk.

  5. Beschermen tegen de zon: Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen! Persoonlijk gebruik ik elke dag SPF, als ik de hele dag binnen ben gebruik ik SPF 15 en als ik buiten ben SPF 50+. dit is voor meerdere redenen. De zonstraling wordt steeds sterker en we verbranden steeds sneller, dit resulteert in meer huidproblemen zoals veelvoorkomende ongewenste pigmentvlekjes, droge huid en rimpels op latere leeftijd. Helaas komt ook steeds vaker huidkanker voor mede door de zon.

  6. Egalere huid: Een egale huid heeft onzuiverheden te maken maar ook met rode vlekken, droge plekjes, gevoelige plekjes en een doffe huid. Wil je dat verbeteren dan moet je opzoek gaan naar de juiste producten.

  7. Vuil verwijderen: Zoals aangegeven in punt 1, je huid schoonhouden is het belangrijkste voor je huid. Het is de basis van de conditie van je huid en hoe het steeds verder gaat ontwikkelen. En ik hoor cliënten vaak zeggen "ja ik douche elke dag en dan was ik mijn gezicht onder de douche maar dat is toch goed genoeg?" Helaas is het antwoord nee, ik maak vaak de vergelijking "een bord waar je van hebt gegeten heeft ook vettigheid erop zitten en na het spoelen lijkt het schoon maar heeft nog steeds een vettig laagje, daarom is reiniging van belang." Het hoeft niet uitgebreid te reinigen en te boenen maar even inmasseren afspoelen, crème aanbrengen en klaar.

  8. Een geweldige glow: Een huid zonder glans ziet er dof uit en voel je je minder goed. Als je je huid goed gaat reinigen en hydrateren ben je al een heel eind maar het kan je goed doen om 1/2x per week een peeling/scrub te gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen. Ik heb een samengestelde kit om het uit te proberen. daar zit een reiniging, dagcreme met spf en een peeling in. Dit kitje heet daarom de "Let It Glow" kit. Benieuwd? Laat het mij weten!

  9. Investering voor later: Zoals in de eerdere punten aangegeven kan goede huidverzorging je huid enorm op laten knappen maar ook je huid in toekomst verbeteren. Zo voorkom je voor een groot gedeelte op latere leeftijd donkere pigment vlekken, diepere rimpels en verslapte huid.

  10. Je huid je grootste orgaan: Last but not least, je huid is het grootste orgaan en je zorgt waarschijnlijk ook goed voor je lichaam om zo gezond mogelijk te blijven, dus waarom niet voor je huid? lichaam en gezicht goed hydrateren en beschermen is belangrijk.


Ik zal een afbeelding plaatsen van een voorbeeld van een anti-ageing routine van Alpha-H

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page